4 populaire muziekstijlen

4 populaire muziekstijlen

10/02/2021 Uit Door Noah de Vries

Bij muziek wordt gebruik gemaakt van verschillende klanken in een bepaalde tijdsperiode. Daarbij verschillen de klanken ook nog in bijvoorbeeld toonhoogte, ritme en geluidssterkte. Om deze reden verschilt ook elke stijl van muziek. In dit artikel vertel ik je over vier van de populaire muziekstijlen waar veel naar geluisterd wordt.

1 Tropical House

Tropical House is redelijk nieuw als muziekstijl. Het is een subgenre van Housemuziek, waarbij het draait om een vrolijke sfeer en een zomers gevoel. Vooral op feesten en tijdens gezellige bijeenkomsten, zoals een barbecue, is deze muziekstijl populair. Vaak zijn het ook echte meezingers, waardoor de sfeer er geleidelijk aan goed in komt.

2 Hip Hop

Hip Hop wordt in de volksmond ook wel rapmuziek genoemd.  Bij rapmuziek worden de nummers niet gezongen, zoals in de meeste muziekstijlen, maar wordt het gesproken. Dit gebeurt in een heel hoog tempo. Waarschijnlijk is deze muziekstijl voortgevloeid vanuit de West-Afrikaanse griot- of djelimuziek. Tijdens de slavernij is deze muziekstijl ook in Amerika terecht gekomen, waar het heel populair is geworden. Ook in Nederland is deze muziekstijl steeds in populariteit toegenomen. Een van de redenen is dat Nederlanders heel veel naar muziek vanuit Amerika luisteren, denk aan Kanye West, Nicki Minaj, Cardi B en Eminem.

3 Rock

Bij rockmuziek wordt gebruik gemaakt van een gitaar, basgitaar en drums. Ook worden er soms andere instrumenten gebruikt of wordt er bij gezongen. Het belangrijkste bij rockmuziek is het ritme. Er wordt bij rockmuziek gebruik gemaakt van een vierkwarts maat. De drummer slaat bij rockmuziek op de tweede en de vierde maat. Rockmuziek wordt vaak gezien als agressieve muziek, vanwege de drukte en de harde klanken. Echter kan rockmuziek over van alles gaan, van liefde tot aan oorlog. Het is dus niet zo agressief als mensen vaak denken.

4 Dance

Deze muziekstijl wordt ook wel electronic dance music genoemd en staat bekend om het feit dat het is gemaakt door elektrische instrumenten, waardoor het bijna nooit live gespeeld kan worden. Deze muziekstijl heeft vaak terugkomende melodieën. Een bekende vorm van electronic dance music is hardcore, waarbij het bassdrum tempo verbazingwekkend hoog ligt. Het is de snelste en hardste muziek op de hele wereld. Dance muziek wordt vaak gedraaid bij zogenoemde houseparty’s, waarbij de meeste feestgangers weinig kleding aan hebben en er vaak verschillende substanties als alcohol en drugs gebruikt worden.